Het zou verboden moeten worden! of toch niet?

België wordt binnenkort waarschijnlijk het eerste land in Europa dat een wettelijk verbod op het dragen van een burka of een nikaab invoerd. De commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer voor Volksvertegenwoordigers stemde begin april unaniem voor het verbod. Vrouwen die toch een burka of nikaab dragen kunnen een boete van 250 euro of een celstraf van maximaal twee weken krijgen. Of het verbod in België er echt komt, is nog maar de vraag. Maar ook belangrijk: wat vindt Nederland eigenlijk van dit verbod?

Geert Wilders heeft eerder al geroepen dat het een enorme overwinning is voor de traditionele Nederlandse fatsoennormen. Hij vindt de burka vrouwonvriendelijk en middeleeuws. Het zou een belediging zijn voor de mens die gelooft in gelijke rechten als vrouwen geheel onherkenbaar over straat gaan. Om deze redenen heeft Wilders eerder dan ook een motie ingediend om de burka in Nederland te verbieden. Als laatste vindt Wilders ook dat de motie een steun in de rug is voor de gematigde moslims in Nederland.

De media
Niet alleen Wilders zorgt voor ophef over het verbod ook de media zijn duidelijk een onderdeel van deze uiteenlopende discussies over het wel of niet dragen van een burka of nikaab. Op televisie zijn verschillende programma’s die vele minuten wijden aan dit onderwerp. Kijk eens naar de uitzending van On topic ‘Burka’s moeten verboden worden of de uitzending van Pauw & Witteman waarin een heftige discussie wordt gevoerd.

Wat vindt Nederland

2 reacties

Opgeslagen onder Poll

2 Reacties op “Het zou verboden moeten worden! of toch niet?

  1. Tja… gevoellig onderwerp! Aan de ene kant zien we de risico’s stijgen m.b.t. terrorisme net zoals de aanslagen in Rusland afgelopen maand… Aan de andere kant kan je iemand niet verbieden om het betreffende kleding stuk te verbieden!

  2. Tsja….ik ben daar wel mee eens omdat die zo geheel bedekt met boerka en of niqaab en is ook niet betrouwbaar en zeer zwaar onderdrukking !
    Ik heb helemaal gen moeite mee met de hoofddoeken en die staan wel netjes en ook geheel herkenbaar aan hun gezicht !
    Ik zou zeer op prijs stellen dat de boerka en niqaab
    in nederland ook zal worden verboden behalve de hoofddoeken vind ik wel toegestaan !

Plaats een reactie